Liefhebber van hartige, smeuïge gerechten met een mediterrane twist? Dan is dit recept perfect voor jou!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 paprika’s
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 300 gram rijst
- 120 gram groene olijven zonder pit
- 125 gram feta
- 320 gram tonijn in water (blik, uitgelekt)
- 1 bakje rode pesto
Bereidingstijd: 45 min
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
- Snijd ondertussen de olijven in plakjes en de feta in blokjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng de rijst met de pesto, tonijn, olijven en feta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Haal de halve paprika’s uit de oven en dep vanbinnen voorzichtig droog. Vul ze met het rijst-tonijnmengsel. Zet terug in de oven en bak nog ca. 15 minuten.
- Serveer de gevulde paprika’s met veldsla.
Bon Appétit!