Bon Appetit!
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram kipdijfilet (vegan, gebruik een vleesvervanger)
- 300 g rijst
- 600 g boontjes
- 2 ½ tl kurkuma
- 2 ½ tl korianderpoeder
- 2 ½ tl komijn
- 2 tl korianderblad
- 1 tl paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
- 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
- 2 el olijfolie
Bereidingstijd 35 min
INSTRUCTIES
- Snij de knoflook en ui fijn.
- Maak de boontjes schoon.
- Snij de kipdijfilet in stukjes.
- Kook de rijst en de boontjes.
- Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan.
- Fruit de ui in de pan totdat deze glazig is.
- Voeg de knoflook en kipdijfilet toe en bak deze totdat hij goudbruin is.
- Voeg de kruiden en tomatenpuree toe.
- Voeg de haverroom toe en laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst, boontjes en kip over 4 borden.