Nacho’s met cajun-gehakt, zoete aardappel, tomatensla en guacamole

Waarom dit gerecht?

 

Deze nacho’s zijn meer dan comfort food. Ze combineren het kruidige van cajunkruiden met de zachte zoetheid van geroosterde zoete aardappel, het frisse van tomaat en de romige zachtheid van avocado. Elke hap helpt je te landen in je lichaam, vol smaak, zonder poespas.

 

Perfect voor een doordeweekse avond of om te delen in goed gezelschap.

 

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 45 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 zakken tortillachips (naturel of lightly salted)

  • 300 g rundergehakt of vega gehakt

  • 1 grote of 2 middelgrote zoete aardappels

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 ui

  • 200 g cherrytomaatjes

  • 150 g tomatensla (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 1 klein blikje mais (uitgelekt)

  • 150–200 g geraspte kaas (cheddar of jonge kaas)

  • 2–3 tl cajunkruiden (bijv. van Crisp)

  • 2 eetlepels olijfolie (om te bakken en roosteren)

 

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s

  • Sap van 1 limoen

  • Zout en peper

  • (Optioneel: snufje knoflookpoeder of fijngehakte ui)

 

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en een snuf cajunkruiden. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ±20 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn.

  2. Snijd ondertussen de paprika’s, ui en cherrytomaatjes.
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika en cherrytomaatjes toe en bak nog 5–7 minuten. Breng op smaak met cajunkruiden.

  3. Voeg de mais en geroosterde zoete aardappel toe aan het mengsel.
    Zet het vuur uit en roer op het laatst de tomatensla door het geheel. Zo blijft het fris en sappig.

  4. Verdeel de tortillachips over een grote ovenschaal of bakplaat.
    Schep het gehakt-groentemengsel met tomatensla erover. Strooi de kaas er royaal overheen. Zet 5–10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  5. Maak ondertussen de guacamole.
    Prak de avocado’s in een kom. Meng met limoensap, zout, peper en eventueel wat knoflookpoeder of ui naar smaak.

  6. Serveer de nacho’s warm uit de oven, met een flinke lepel guacamole erbovenop of apart in een kommetje. Lekker met extra limoen, koriander of een frisse salade ernaast.

 

Bon Appétit!

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders