Bon Appetit!
Geniet van deze vegetarische pasta Carbonara.
- 1 broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 100 g Parmezaanse kaas
- 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
- 2 el olijfolie
- 300 g volkoren spaghetti
- 15 g peterselie
Bereidingstijd: 25 min
INSTRUCTIES
- Snij de knoflook fijn.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Kook de spaghetti.
- Doe ondertussen de haverroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar.
- Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.
- Verwarm de olijfolie in een wok.
- Bak de spekreepjes goudbruin.
- Kook ondertussen de broccoli beetgaar.
- Bak voor 30 sec. de fijn gesneden knoflook mee.
- Voeg al roerend het haverroommengsel toe. Blijf roeren totdat de kaas is gesmolten en de saus wat is ingedikt. Let erop dat deze niet kookt.
- Giet de spaghetti af en meng deze door de saus heen. Maak de pasta op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de pasta carbonara samen met de broccoli. Bestrooi deze met de peterselie.