Bon Appetit!
Risotto maken is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt alleen wat aandacht en liefde! Geniet van deze heerlijke vegetarische risotto.
Ingrediënten 4 personen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr risottorijst
- 3 tl bouillonpoeder (Bio Today bouillonpoeder)
- 800 gr tomatenblokjes
- 70 gr tomatenpuree
- 500 ml water
- 2 el olijfolie
- 15 gr verse basilicum
- 100 gr Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 50 min
INSTRUCTIES
- Snij de knoflook en ui fijn.
- Fruit de ui en knoflook aan en voeg hierna de tomatenpuree toe. Bak deze mee.
- Voeg de risottorijst toe. Roer deze 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.
- Voeg het water en de bouillon poeder toe. Roer de risotto regelmatig.
- De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is.
- Snij de basilicum fijn en meng deze door de risotto heen.
- Meng de Parmezaanse kaas erdoor heen.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- De risotto is klaar om opgeschept te worden.