Bon Appetit!
Wil je snel een gezonde maaltijd op tafel hebben staan? Dan is deze winterpasta met groentes ideaal.
Ingrediënten 4 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g pompoen
- 400 g wortels
- 20 g verse Italiaanse kruiden
- 2 ½ tl bouillonpoeder (Bio Today bouillonpoeder)
- 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
- 2 el olijfolie
- 200 ml water
- 300 g biologische volkoren penne
- 100 g Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 25 min
INSTRUCTIES
- Snij de knoflook en ui fijn.
- Snij de wortels in kleine stukjes
- Snij de pompoen in kleine stukje
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en de takjes oregano. Snijd de salieblaadjes fijn.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan
- Fruit de ui in de pan totdat deze glazig is.
- Voeg de fijngesneden kruiden, knoflook, wortel en pompoen stukjes toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de bouillonpoeder, haverroom, het water en ongekookte pasta toe en roer goed door.
- Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan het gerecht 6 min zachtjes koken.
- Haal de deksel van de pan en laat de pasta nog 5 min zachtjes koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.