Geven en ontvangen Ontvangen en geven - Alanna Meijers

Geven en ontvangen Ontvangen en geven

 

 

Hoe gaat wij hier in de maatschappij mee om?

Als je het aan mij vraagt zijn we allemaal erg goed in geven alleen vinden we het vaak super lastig om te ontvangen. Geven wordt beloond en er is moed voor nodig om echt te kunnen ontvangen.

 

Als iemand je iets wilt geven of dit nu een compliment of en cadeau is vinden we dit vaak erg lastig te ontvangen. We geven veel liever alles weg. Ontvangen vraagt om jezelf kwetsbaar op te stellen, los te laten en je hart te openen. Vaak voelen we een bepaalde schaamte hierbij.

  • Wie ben ik nou om dit te voelen over mezelf?
  • Of ben ik het wel waard om dit te mogen ontvangen?

 

Als je echt leert ontvangen heb je ook veel meer te geven. Het een kan niet zonder het ander. Geven zonder hier iets voor terug te hoeven ontvangen.

  • Wat staat er in je weg?
  • Welk gevoel of een beperkende overtuiging?

 

Wat betekend nu precies geven en ontvangen?

Gaat dit niet allemaal om zien en gezien worden? Alleen hoe kun jij een ander zien voor wie die is als je niet echt naar je zelf kunt kijken vanuit zelfliefde?

 

Het start allemaal bij innerlijke rust en zelfliefde. Hoe kijk jij naar jezelf? Wat kun jij aan jezelf geven? Luister jij naar wat je echt nodig hebt of ga je mee in de geconditioneerde zelf wie je gecreëerd hebt om in de maatschappij te passen. Om maar niet anders te zijn en om maar leuk en aardig gevonden te worden. Kun je omgaan met negatieve opmerkingen of neem je alles snel persoonlijk.

 

Hoe meer jij innerlijke werk verricht en los kunt laten aan wat je denkt dat hoort te zijn, hoe meer ruimte er ontstaat voor mogelijkheden. Die je waarschijnlijk van te voren nog niet zag omdat je vast hield aan een bepaalde overtuiging.

 

Misschien voel je jezelf niet goed genoeg. Soms hoeft een overtuiging maar een kleine gebeurtenis te zijn alleen heeft dit groot effect op je leven. Denk maar eens aan een opmerking die je als kind hebt gehoord, op school of misschien wel van je ouders, die jij bent gaan geloven.

 

We leren niet omgaan met onze emoties of hoe ons brein en lichaam werkt.

We gaan snel alles uit de weg i.p.v. weerbaarheid op te bouwen door dingen aan te gaan. Door in je waarheid te gaan staan. Vanuit pure liefde en niet vanuit je ego. Deze is enkel opgebouwd uit je geconditioneerde zelf.

 

Je geconditioneerde zelf kun je zien als de lagen en overtuigingen die je heel je leven hebt opgebouwd om maar te overleven. Dit zijn vaak verwachtingen aan andere waar je onbewust aan wilt voldoen. Omdat we vaak niet weten hoe we met deze emoties om moeten te gaan. We identificeren ons hiermee. Waardoor het onmogelijk gaat lijken om een bepaald doel of droom te behalen.

 

We hebben de basis in onszelf opnieuw te ontdekken. Aan de slag te gaan met alles wat je onbewust in je lichaam hebt opgeslagen.

Geven en nemen zijn de basis om verbindingen te maken in relatie tot anderen. Hoe meer jij jezelf leert kennen hoe meer je ontdekt waarom dingen bijv. bij sommige mensen moeiteloos voelt en bij sommige juist energie zuigt. Er ontstaat een diepere connectie. Hoe lastiger je intimiteit ervaart hoe lastiger je kunt ontvangen

 

We hebben vaak hoge verwachtingen van anderen omdat we zo steng zijn voor onszelf. We stoppen allerlei rotzooi in ons lichaam terwijl deze juist brandstof nodig heeft. Elke paar jaar worden de cellen in je lichaam vervangen. Door bewust hiervan te worden en jezelf te gaan voeden i.p.v. enkel te vullen op alle gebieden in je leven zal je levensenergie weer gaan stromen. Je wordt wat je eet, drinkt, denkt en met wie je om gaat. Zorg dus goed voor jezelf.

 

Als we teveel blijven geven zul je steeds minder energie ervaren. Je verspilt je tijd aan zaken die je helemaal niet voorruit helpen zoals Social Media of Netflix. Door te veel te geven heb je een bepaalde schijnveiligheid in het hebben van controle. Het voelt veel comfortabeler. Zorg dat je meer ruimte maakt om te groeien en investeren in positieve relaties. Je mind en body vormen zich naar waar jij je tijd aan besteed. Dus zorg ervoor dat er geen chronische lekkage ontstaat.

 

Angst

Als je het aan mij vraagt is dit de onbewuste grootste beperkende emotie die we voelen in ons leven. Uit angst om iets kwijt te raken ontstaat hebberigheid. Er ontstaat steeds meer negativitiet. Als je geeft zul jij vervolgens ergens minder van overhouden. Zorg dus dat je altijd iets geeft waar je zelf meer als genoeg van hebt. Zonder verwachtingen.

 

Angst om aan verwachtingen te voldoen.

We leren vaak dat ontvangen egoïstisch is. Cijfer jezelf niet weg voor andere. Ga in je eigen waarheid staan. Jezelf weg cijferen voor anderen komt vaak voort uit gebrek aan zelfliefde. Natuurlijk niet altijd, het is super interessant dit voor jezelf te onderzoeken. Zo leer je liefdevoller naar jezelf kijken en door op jezelf te reflecteren ontstaan er nieuwe wegen die je van te voren vaak helemaal niet kon zien.

 

Balans

Zorg voor en goede balans in je leven op alle vlakken zo zal er automatische een helpende balans ontstaan voor jou tussen het geven en ontvangen. Durf echt eerlijk naar jezelf te zijn en reflecteer op je zelf. zoom eens uit naar het grotere geheel. Als je vooral blijft kijken naar wat je niet hebt of naar jou gevoel niet gekregen hebt wordt het allemaal maar groter. Zo zal je frustratie blijven groeien.

 

Als je ontvangt zorg dat je ook echt ontvangt. Neem het compliment echt in ontvangst door iemand oprecht te bedanken. Wijs het niet af door bijv. te reageren met “leuk he, ik heb dit truitje hier gekocht en deze was in de sale”. Op het moment dat iemand je een compliment over je outfit geeft. Hiermee ben je je eigen emoties aan het goed praten. En waarom en voor wie? Sta jezelf toe om te genieten als je iets krijgt.

 

Dankbaarheid ontvangen is de sleutel naar meer innerlijke rust en geluk.

 

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders