Innerlijke rust - Alanna Meijers

Innerlijke rust

 

Wat is innerlijke rust?

Hoe belangrijk is het voor jou om jezelf goed te voelen? Hoe graag wil je rust in je hoofd ervaren? Ik ervaar innerlijke rust als de basis voor een gezonde en evenwichtige mind en body.

 

Innerlijke rust is niet iets wat zomaar komt aanwaaien. Het is een gevoel van kalmte in jezelf. Je kunt jezelf volledig vrij en tevreden voelen met wie je bent en wat je doet. Je bent volledig jezelf en accepteert jezelf zoals je bent. Met alle je eigenschappen. Of deze nu goed of misschien minder goed zijn. Je laat je niet meer leiden door een oordeel van een ander.

 

Het is zeker een stap waaraan je zelf zal moeten werken. Dus actie voor ondernemen. Helaas komen veel mensen er pas achter hoe belangrijk innerlijk rust is als ze zelf voorbij veel van hun eigen grenzen zijn gegaan. Ze komen met een burn-out thuis te zitten, depressie of andere onverklaarbare klachten. Ik kan uit ervaring spreken dat je op dat moment geen andere keus hebt als in de spiegel te kijken. Je bent namelijk altijd verantwoordelijk voor je eigen leven. Natuurlijk overkomen je dingen, dat geld voor iedereen. Iedereen heeft een rugzak! Je hebt alleen altijd de keus hoe jij kiest hiermee om te gaat. Blijf je aan de gevolgen kant staan of aan de oorzaken kant? Ik zal dit even verder uitleggen. Ik begrijp dat het erg confronterend over kan komen. Vraag jezelf dan ook even af, wat in mij roept dit gevoel op?

 

Als je aan de oorzaak kant van je leven gaat staan betekent het dat je bewust kiest hoe jij wilt dat je leven eruit ziet. Je neemt hier dus ook de volledige verantwoordelijkheid voor. Natuurlijk overkomen je situaties en heb je niet alles in de hand. Je kunt er alleen wel bewust voor kiezen hoe jij hier op reageert. Onderzoek de mogelijkheden en zoek naar een oplossing. Je hebt altijd een keus in wat je doet, hoe jij je voelt en hoe jij reageert op een bepaalde gebeurtenis of situatie

 

Als je aan de gevolgen kant van je leven gaat staan geef je vaak anderen de schuld over wat er in je leven gebeurt, hoe jij je voelt en waarom je bijv. iets nog niet bereikt hebt. Je hebt vaak een gevoel van machteloosheid en hebt andere nodig om jezelf goed te voelen.

 

 

“Als je blijft hopen en wachten zal er niks gaan veranderen in je leven. Je beperkt hiermee je eigen leven”.

 

 

Ben volledig jezelf!

Er is een groot verschil tussen ons ideaalbeeld en hoe we werkelijk zijn. Juist deze strijd creëert onrust in jezelf. Hoe kun je innerlijke rust ervaren als je tegen jezelf blijft vechten? De kern van innerlijke rust is zelfacceptatie. Dus wees wie jij wilt zijn!

 

Laat je verleden los

Veel onrust wordt veroorzaakt door gedachten over het verleden. Bijv. “dit had ik anders moeten doen”. Door in deze gedachten te blijven draait je mind overuren. Besef dat deze gedachten je geen positief gevoel opleveren en je hier niks meer aan kunt veranderen. Het is al gebeurd. Je kan de klok toch ook niet terug draaien.

 

De toekomst is onzeker

Wat zal er gaan gebeuren en hoe zou ik daar op reageren? Stel dat dit mij overkomt? Hoe kun je innerlijke rust ervaren in je leven als je iets probeert te controleren wat nog helemaal niet gebeurd is? Denken aan de toekomst zorg voor onrust. Leer loslaten en in het NU te leven.

 

Neem je gedachten niet al te serieus

Hoe serieuzer je al je gedachten neemt, hoe meer onrust je zult ervaart. Onze gedachten zijn vaak kritisch, negatief en zorgelijk. We fantaseren erop los en denken vervolgens dat het de waarheid is. Kloppen ze eigenlijk wel? Leer je gedachten te onderscheiden van de werkelijkheid. Onderzoek je gedachten en ervaar meer innerlijke rust.

 

Doe wat jij wilt

Maak je eigen keuzes en leef op je eigen manier. Doe je dit niet zul je innerlijke weerstand gaan ervaren. Door naar je gevoel te luisteren ervaar je meer rust. Dit is een zeer waardevolle les en zal je heel veel gaan brengen.

 

Beweeg

Het is niet voor niks wetenschappelijk bewezen dat een gezonde body bijdraagt aan een gezonde mind. Wanneer je sport, ga je jezelf beter in je vel voelen. Het maakt niet uit of je zeer intensief sport of niet. Als je maar een sport kiest die jij graag doet.

 

Zorg voor overzicht

Het lijkt vaak lastig om overzicht en structuur in je leven aan te brengen. Je weet niet zo goed waar te beginnen. Daarom zoom eerst is even uit en ga stap voor stap werken aan de gebieden waaraan jij structuur aan wil brengen. Maak een planning en overzicht. Zorg voor ritme in je leven.  Sta bijv. elke dag op dezelfde tijd op. Onze hersenen zijn niet goed in multitasking. Creëer daarom gewoonten. Deze helpen je meer innerlijke rust te ervaren.

 

 

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders