Zwemmen in koud water - Alanna Meijers

Zwemmen in koud water

 

Je ziet het steeds meer voorbij komen. Het zwemmen in koud water. Wat zijn hier eigenlijk de voordelen van?

  • Het geeft je immuunsysteem een boost.
  • Het verbetert je bloedsomloop.
  • Vermindert stress.
  • Er komt endorfine vrij, vergelijk het met hoe veel mensen zich voelen na het sporten.
  • Verbrand calorieën.
  • Het helpt je snel wakker en productief te worden.

 

Kou is voor mij altijd een drempel geweest. Ik had mezelf geïndiceerd met deze kou. Als het buiten onder de 10 graden was kwam ik het liefst zo min mogelijk buiten. Ik had hier veel pijn klachten van. Althans dat is wat ik dacht. Totdat ik aan de slag ging met mijn mindset. Ik kwam erachter dat mijn belemmerende overtuigingen de oorzaak van mijn pijnklachten waren. De emoties die ik hieraan onbewust koppelde, doordat ik in een overlevingsstand leefde, deze niet kon ervaren nog toelaten. Pijn is een truc van ons brein. Doordat ons onderbewustzijn bepaalde angsten heeft, en wij ons hier vaak zelf niet bewust van zijn geeft je brein je iets anders om op te focussen.

 

Toen ik van mijn coach een uitnodiging kreeg voor een selfcare dag had ik hier natuurlijk erg veel zin in. Dit was zeker een ervaring die ik wilde gaan ervaren.

 

 

Mijn ervaring in het koude buiten water.

Samen met mijn coach en nog 2 vrouwen zijn we begonnen met een ademhalingsoefening. De methode van Wim Hof. Hierna zijn we in stilte gaan lopen richting het water. We liepen stevig door. Ik merkte op dat het erg snel voor mij ging en ben op mijn eigen tempo mee blijven lopen. Ik koos ervoor om niet naar het stemmetje in mijn hoofd te luisteren. Bij het water aangekomen voelde ik mezelf erg krachtig. We kleden ons uit en gingen het water in. Ik ben mezelf vooral op mijn ademhaling gaan richting. Waardoor het mij opviel dat ik helemaal geen pijn had. Ik voelde van alles alleen geen pijn. Ik denk dat ik ongeveer 4 tot 5 minuten in het water ben gebleven. Het is bijna niet te omschrijven hoe het voelt als je het niet zelf ervaren hebt. Ik heb het ervaren als een geweldige overwinning! Een magisch gevoel.

 

Alles heeft natuurlijk naast voordelen ook nadelen. Je onderdompelen in koud water heeft nadelen als je het niet veilig aanpakt. Laat je dus altijd goed informeren en ga zeker niet alleen. Mijn voorkeur heeft het om jezelf hierin te laten begeleiden door een coach of ervaringsdeskundige.

 

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders