De kracht van je ademhaling - Alanna Meijers

De kracht van je ademhaling

 

Als we op de wereld komen is het, het eerste wat we doen en het laatste wanneer we gaan, ademhalen. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Zonder dat je het weet kunnen we te snel, oppervlakkig, te diep of juist te hoog ademen.

 

We ademen wel 7000 tot 30 000 keer per dag. Omdat we niet bewust zijn van onze ademhaling staan we hier vaak niet bij stil. Een verkeerde ademhaling kan een onderliggend probleem zijn van een gezondheidsklacht. We zien het belang van een goede ademhaling te snel over het hoofd.

 

Je leeft zoals je ademt

 

Bedenkt jezelf eens dat we niet langer als 3 minuten zonder ademen kunnen. Terwijl je 3 dagen zonder water kan leven en zelfs wel 40 dagen zonder vast voedsel. Zuurstof geeft letterlijk energie.

 

70 tot 80 procent van onze energievoorraad is afhankelijk van onze hoeveelheid zuurstof in ons lichaam. Dat maakt het nogal bijzonder dat we hier in de maatschappij en de gezondheidzorg niet meer aandacht aan besteden en aan het verbeteren hiervan.

 

Een betere ademhaling staat daarom dus ook voor een energieker leven.

 

Onze ademhaling is een krachtige tool om in het nu te leven. Bewuste aanwezigheid, er zijn geen gedachten als je bewust bent van je ademhaling. Onze ademhaling is een link tussen onze mind en body.

 

Het heeft mij geholpen om verschillende angsten te overwinnen. Zoals dat kou en pijn een hele lang tijd een waren voor mij. Jaren later, wijzer, verschillende opleiding gevolgd, coaching trajecten gevolgd en wat nog belangrijker is zelf toegepast en ervaren, weet ik hoe waardevol je ademhaling kan zijn.

 

Ik ervaar geen pijn meer bij kou, ik douche dagelijkse koud af en ben volledig van mijn zenuwpijn af. En zo heb ik nog heel veel meer gezondheidsvoordelen mogen ervaren.

 

Bewust ademhalen kun je leren!

 

Onze adem is onlosmakelijk verbonden met het leven. Het bepaalt daardoor voor een groot gedeelte hoe je in het leven staat. Onze adem vertelt je wie je bent en wordt gevormd door je ervaringen.

 

Emoties, gedachten en het menselijk lichaam zijn niet los van elkaar te zien. Ze beïnvloeden over en weer. Een gezond en gelukkig leven is dan ook pas mogelijk als alles in balans met elkaar is. We slaan onderdrukte emoties en trauma’s op, op celniveau.

 

In je lichaam opgeslagen herinneringen, overtuigingen en patronen zijn gekoppeld aan een bepaalde gebeurtenis die je niet goed verwerkt hebt. De emoties die je hierbij voelde heb je niet goed kunnen uiten waardoor je ze onderdrukt. Elke keer als je een gevoel wegdrukt wordt deze op celniveau in je lichaam opgeslagen.

 

Er bestaan 3 niveaus

De adem is de enige lichamelijke functie die de lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele bewegingen in een mens met elkaar verbind.

 

Lichamelijke niveau:

Zuurstof is essentieel voor de verbrandingsprocessen in lichaamscellen en heeft invloed op je energie. Daarnaast heeft het een ontgiftende werking op je lichaam. Je lichaam wordt gezuiverd van gifstoffen wat een positief effect heeft op je gezondheid.

 

Mentaal-emotioneel niveau:

In het kwantumfysica wordt uitgelegd hoe alles uit energie bestaat. Een verandering in je ademhalen kan dus direct effect hebben op je lichaam. Emoties bewegen als energie in ons lichaam. Hoe we denken en voelen bepaald daardoor gedeeltelijk je fysieke gezondheid. Door een verbonden ademhaling ontstaat er contact met je onderbewustzijn. Een opening naar oude emotionele patronen en belemmerende overtuigingen. Met de ademhaling kun je leren de emoties lading van een gebeurtenis te verwerken.

 

Spiritueel niveau

Werken met je ademhaling betekend dichter in contact komen met wie je diep van binnen echt bent. Wanneer je de emoties in je onderbewustzijn verwerkt ontstaat er ruimte voor je diepere zelf. Je leert jezelf beter begrijpen, wat bij je past en wat juist niet bij je past. Je kunt makkelijker ja of nee zeggen en leert duidelijk en eerlijk over je gevoelens en behoeftes te communiceren. Als je weet wie je werkelijk diep van binnen bent ontstaat er een gevoel van vrijheid in je zijn.

 

Je leven is een weerspiegeling van je innerlijke wereld

 

Dus verander je adem en als gevolg hiervan verandert je leven. Je zult minder stress ervaren, het kalmeert je mind en verlicht je angst.

 

De flow van bewegingsenergie die op gang komt door het doorademen zorgt dat de spanning in je lichaam los komt en oplost. Spanningen, vastzittende emoties en blokkades verdwijnen. Je ontwikkeld een hoger bewustzijnsniveau. De energiestoom van de adem laat stress, onderdrukte of onverwerkte emoties, negatieve gedachtes en overtuigingen en trauma’s uit het verleden, opgeslagen in je onderbewustzijn naar boven komen. Het doorheen ademen zorgt ervoor dat de herinnering aan die emotie, gedachten of overtuigingen uit je celgeheugen wordt opgelost. Je ervaart meer zelfvertrouwen, zelfliefde innerlijke rust en ontspanning. Je komt in je eigen unieke kracht te staan. Vanuit liefde in plaats van angst.

 

Een oefening die je nu al zelf kunt toepassen

Plan op een dag verschillende korte bewustzijns momentjes in. Zorg dat je met een rechte rug zit of ligt. Focus op je ademhaling en voel waar deze zich bevind. Adem naar je buik toe en leg een hand op je hart en de andere op je buik. Voel enkel wat je opmerkt in je lichaam. Na een paar minuten zul je ervaren dat er veel meer ruimte ontstaat in je hoofd en de spanning in je lichaam verdwijnt.

 

Meer informatie over een ademsessie klik hier.

 

 

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders