YIN & YANG Energie - Alanna Meijers

YIN & YANG Energie

 

Leven is bewegen!

Wij bestaan uit YIN & YANG energie.

Rust & Actie….

Onze gevoelens, gedachtes en gezondheid worden bepaald door hoe deze twee energieën samenwerken.

 

 

Niets staat stil en we zijn constant onderhevig aan veranderingen. Het is een dynamische proces dat niet gestopt kan worden. Deze vorm van dualiteit zien we in alles in het leven terug. Er is altijd zowel licht als donker, goed en slecht. Het hoort bij de stroom van het leven.

 

 

Daarom dat het zo belangrijk is om in balans en harmonie met jezelf te kunnen leven.

 • Werk hard voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn…. Neem alleen wel op tijd je rust
 • Ga naar de sauna en geniet van de rust en warmte…. En pak die koude douche
 • Sport intensief…. Wissel alleen wel af met rust en yin yoga
 • Mediteer…. En lees dat boek
 • Schreeuw als iets er uit wil…. Vergeet alleen niet te knuffelen met elkaar
 • Maak ruimte voor tijd alleen…. En tijd met je familie en vrienden

 

 

Door afwisseling zorg je voor balans. Zo ervaar je balans in je zenuwstelsel. Wat weer zorgt voor meer energie.

 

Elk persoon heeft een unieke eigen verhouding tussen yin en yang.

 

 

In balans zijn is geen vast of statisch moment. Wanneer we in staat zijn onder alle omstandigheden en veranderingen onszelf aan te passen aan wat jij zelf nodig hebt, leef je in balans.

 

Steeds meer mensen ervaren burn-out klachten. Ik hoor regelmatig cliënten vertellen hoe ze op gaan in de waan van de dag, weinig energie ervaren en zichzelf snel verliezen in hun eigen gedachtes. Dat kan geen toeval zijn. We leven in een maatschappij waarin de mannelijke energie heel erg gepromoot wordt. Waarin druk hebben wordt gezien als iets positief of het hoogst haalbare.

 

De Chinese geneeswijzen en het Taoïsme

Als je kijkt naar de Chinese geneeswijzen en het Taoïsme, is een van de grondbeginselen de balans tussen Yin en Yang. Een diepere oorzaak van ziekte liggen in een verstoring van de fundamentele balans tussen Yin en Yang. Het zijn tegenpolen die niet zonder elkaar kunnen.

 

Yin wordt gerelateerd aan ontspannende energie, vrouwelijke energie, het staat voor ontvangen, onbewust weten, naar binnen gekeerd, voelen, stilte, het hoort bij de buik en de elementen water en aarde.

 

Yang wordt gerelateerd aan actieve energie, mannelijke energie, aan doen, naar buiten gekeerd, het is gevend, bewust onwetend, staat voor denken, drukte en hoort bij het hoofd en de elementen vuur en lucht.

 

In ons hart komt alles samen

Terug naar de energie in jezelf. Yang stroomt als energie door de rechterkant van het lichaam maar door de linkerhelft van je brein! En yin stroomt dus door de linkerkant van je lichaam en de rechterhelft van je brein. Als je kijkt naar de chakra’s, zie je daar ook yin en yang energie. Bepaalde chakra’s zijn meer yin en andere meer yang.

 

In het centrum van je hart komt alles samen. Yin en yang, links en rechts, boven en beneden. Laat ons hart nou vier holtes hebben. De linker- en rechterhelft hebben elk een kamer en een boezem. Je zou kunnen zeggen dat door die verbinding tussen boven en onder, hemel en aarde hier met elkaar worden verbonden. Zo vormt het hartchakra de verbinding tussen de lagere, meer aardse chakra’s en de hogere chakra’s. Dit gebied gaat over je eigen pad volgen, trouw zijn aan jezelf, aan je ware natuur.

 

Aarding en het universum

Aan de ene kant is het belangrijk een goede aarding te hebben en ervaren en aan de andere kant een goede connectie met het universum, de universele levensenergie, god, de bron, het universum of hoe je het wilt noemen.

 

Het is het centrum van je intuïtie en je emoties. Dit zijn twee thema’s die een belangrijke rol spelen in mijn healing en coaching. Hier zie ik vaak een onbalans. Als je yin en yang in je hartcentrum in balans zijn, sta je goed in contact met je intuïtie, die je altijd de weg wijst. Je bent in staat om je emoties te voelen en op een gezonde manier te uiten.

 

En eerlijk is eerlijk, de meeste mensen, zeker in deze westerse wereld, hebben moeite met het voelen en uiten (op een gezonde, effectieve manier) van emoties.

 

Hoe staat het met jouw balans in dit gebied?

In hoeverre sta jij in contact met je intuïtie en kun je je emoties op een gezonde uiten? Mijn hoofd zegt het een maar mijn gevoel zegt wat anders. Ken je dat?

 

Dit vraagt simpelweg om bewustzijn, sta hier eens bij stil, hoeveel procent ben je aan het doen en hoeveel procent blijft over voor zijn? In hoeverre word jij bestuurd door yin energie en in hoeverre door yang energie? En wat brengt het je? Stress of juist plezier? Vaak is het een kwestie van meer bewust ”zijn”.

 

Tot slot een aantal oplaadtips:

 • Verwen jezelf met een beker heerlijke golden milk of cacao.
 • Lees een boek, als het kan in het zonnetje of onder een dekentje met een kopje thee.
 • Ga de natuur in en adem de lucht in.
 • Volg een yin yoga les.
 • Bak een gezonde taart of maaltijd. Koken werkt namelijk aardend. Neem heel bewust aandacht voor de producten die je gebruikt.
 • Zorg voor een rustige dagindeling.
 • Mediteer dagelijks.
 • Zorg voor afwissing tussen warmte en kou. Denk aan een warm kruiden bad.
 • Eet bewust, kies voor eerlijke en voedzame producten.
 • Plan een reiki behandeling.

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders